Real Madrid præsenterede sit 36. spanske ligatrofæ for sine fans på Santiago Bernabeu Stadium tirsdag og fulgte derefter op på fejringen med en 5-0 sejr over Alaves med et par mål af Vinícius Fodboldtrøjer og endnu et af Jude Bellingham.

Federico Valverde og Arda Guler scorede også for Madrid, som endnu ikke havde spillet på Bernabeu, siden de vandt ligaen for to runder siden. Klubben fejrede titlen søndag i Madrids gader, men den kunne ikke gennemføre sin traditionelle fejring på Bernabeu på grund af en koncert på stadion.

Den kunne ikke fejre, at den havde sikret sig titlen på forhånd med en sejr over Cadiz den 4. maj, fordi den skulle spille mod Bayern München et par dage senere i semifinalen i Champions League, en kamp, som den vandt 2-1 for at komme i finalen den 1. juni mod Borussia Dortmund i London.

»Jeg er virkelig tilfreds med holdets præstation, men vi skal ind i en god rytme. Vi har en meget vigtig kamp tilbage for at krone vores sæson,« sagde Vinícius. »Vi nyder altid at bære denne trøje og spille for disse fans på dette stadion. Min drøm, siden jeg var barn, har været at spille her, og nu har vi mulighed for at give denne sejr til mange børn, som gerne vil være her, men som ikke kan.«

Alaves' spillere gav Real Madrid Fodboldtrøjer en æresvagt før kampen, stillede sig op nær sidelinjen og klappede af Madrid-spillerne, da de kom ind på banen. Madrids anfører Nacho Fernández trådte ind på banen med ligatrofæet.

Ny fodboldtrøje

De øvrige 35 ligatrofæer var repræsenteret i billeder placeret rundt om midtbanecirklen.

Træner Carlo Ancelotti brugte de faste startere igen efter at have givet dem lidt hvile i 4-0-sejren over Granada i lørdags.

Bellingham åbnede scoringen i det 10. minut, Vinícius scorede sit første mål i det 27. minut, og Valverde fandt vej til nettet i første halvlegs overtid. Vinícius scorede sit andet mål i det 70. minut, og Guler lukkede og slukkede i det 81. minut.

Det var den niende ligasejr i træk for Billige Real Madrid Fodboldtøj Børn og den sjette i de seneste syv kampe i alle turneringer. De har nu 93 point efter 36 kampe, 17 point mere end Barcelona på andenpladsen.

Tidligere spillede nedrykningstruede Mallorca uafgjort 1-1 i Osasuna, rykkede op på 15. pladsen og er fortsat syv point fra nedrykningsstregen.

Girona missede chancen for at overhale Barcelona på andenpladsen efter et 1-0-nederlag til Villarreal på hjemmebane. Girona forblev på tredjepladsen efter nederlaget, et point fra Barcelona og fem foran Atletico Madrid på fjerdepladsen.

Atletico besøger Getafe i midten af tabellen på onsdag, mens Barcelona besøger Almeria på sidstepladsen på torsdag.